Cultuur en Erfgoed

Poppenspe(e)lmuseum – Tentoonstelling horen, voelen, doen en ontdekken

Daphne Seegers 20-03-2018 0 reacties

Begin

20-03-2018 om 00:00

Einde

01-01-2019 om 00:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Het Poppenspe(e)lmuseum in Vorchten ontving een subsidie vanuit de regeling versterken maatschappelijke rol kleine musea voor een programma gericht op mensen met een visuele beperking.

Het museum realiseerde een ervaringsruimte en een reizend Nederlands en Engels poppentheater- annex kunstproject voor jonge en oudere visueel beperkten en hun begeleiders. Een aantal kunstenaars is betrokken en heeft werk gemaakt als onderdeel van de ervaringsruimte.

De reizende mini pop-up tentoonstelling omvat een selectie van poppen, figuren en objecten van de museale collectie. De bezoekers worden uitgedaagd te horen, voelen, doen en ontdekken. Het project omvat een aantal tastbare afbeeldingen en objecten en circa dertig figuren in verschillende vormen en maten: handpoppen, marionetten, maskers, trekpoppen, schaduwfiguren, wayang, ‘De Kus van Katrijn’, een poppentheater, en een speel-kijk-voel-ruik-lees-en-luister boek gemaakt van vilt en andere stoffen.

De tentoonstellingsteksten en geïllustreerde publicaties zijn beschikbaar in braille (Nederlands en Engels), in groot formaat tekst en in gecombineerd script (groot formaat en braille).

Klik hier voor meer informatie.

0  reacties