Cultuur en Erfgoed

Pop-up tentoonstelling Gelderlanders over Grenzen

Daphne Seegers 23-05-2018 0 reacties

Begin

23-05-2018 om 00:00

Einde

23-07-2018 om 00:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Provinciehuis Arnhem

Vandaag is de 23 mei de pop-up tentoonstelling Gelderlanders over Grenzen in de hal van het Provinciehuis van start gegaan. Tot en met 13 juni is deze hier te zien.

Zo lang er grenzen zijn, worden ze door mensen overschreden. Hun redenen zijn uiteenlopend: op zoek naar werk, in de hoop op een beter leven, om te schuilen voor gevaar, vanwege de liefde of op zoek naar avontuur. Gelderlanders over Grenzen laat zien dat het overschrijden van grenzen van alle tijden en plaatsen is. De portretten van Gelderlanders zijn verzameld in het kader van het erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland dat plaats vindt van 23 mei tot en met 22 juli.

Door de hele provincie maak je kennis met Gelderse grensverhalen via theater, tentoonstellingen, wandel- en fietsroutes, lezingen en nog veel meer! Meer weten? Kijk op erfgoedfestival.nl

De pop-up tentoonstelling in het Provinciehuis verhuisd na 13 juni naar het Marechaussee Museum in Buren. Ook op Stationsplein Arnhem, Stationshal Ede Wageningen en in STATIE in Station Apeldoorn zijn vanaf 2 juni portretten van Gelderlanders over Grenzen te zien in pop-up tentoonstellingen. De meer dan 70 portretten zijn ook online te bewonderen.

Zelf nog een grensverhaal toevoegen? Dat kan hier

 

0  reacties