Terug naar huis

Marjon Weijzen 10-12-2020
77 keer bekeken 0 reacties

Heb je van de Provincie Gelderland subsidie ontvangen voor je cultuur of erfgoed project? Zet dan je project op dit forum zodat iedereen kan zien wat je ervan hebt gemaakt. Voeg je bijdrage toe. Plaats een foto met tekst of een video.

Registreer je en je kunt jouw bijdrage toevoegen.

Op 26 november vond de boekpresentatie en de opening van de tentoonstelling 'Terug naar huis' plaats in Bibliotheek Veluwezoom in Dieren. De tentoonstelling is nog te zien t/m16 januari. Het boek is te bestellen via www.jikke.com/terug-naar-huis.

Het boek 'Terug naar huis- van oude dingen en mensen die voorbij gaan' is af, en prachtig geworden. De tentoonstelling kon gelukkig in de bibliotheek in Dieren hangen en we konden er een opening houden voor maximaal 20 genodigden die via livestream door de rest van de deelnemers en andere betrokkenen bijgewoond kon worden.
Daarna konden Jikke en ik de boeken overhandigen aan alle deelnemers in een eigen tijdslot van 20 minuten. Deze estafette-opening werd enorm gewaardeerd. Het mooie was dat we voor alle schrijvers-vertellersduo's en hun netwerk een opening op maat konden maken. Vaak werd er een stukje voorgelezen, soms vertelden kinderen, kleinkinderen, een broer of zus waarom ze een bepaalde foto hadden uitgekozen. Zo werden ze deelgenoot van het project.
Deze opening bracht het projet nog weer een laagje dieper. 
Dit was bijvoorbeeld goed merkbaar bij de dochters van Marijke Elijzen die een gedicht voorlazen dat Monique Suselbeek, de activiteitenbegeleider van Marijke schreef nav de schrijfopdracht 'markeringspunten'. Tot tranen geroerd.
Daarna was het tijd voor champagne!

Leuk kerstcadeau? Boek (€ 25) en ansichten (setje van 4: € 7,50) zijn te bestellen via mail: jikke@jikke.com  en te koop in boekhandels in Rheden

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...
Cookie-instellingen