Start ticketverkoop Voorst Viert Vrijheid

Mark Debets March 10, 2020
211 keer bekeken 1 comments

Heb je van de Provincie Gelderland subsidie ontvangen voor je cultuur of erfgoed project? Zet dan je project op dit forum zodat iedereen kan zien wat je ervan hebt gemaakt. Voeg je bijdrage toe. Plaats een foto met tekst of een video.

Registreer je en je kunt jouw bijdrage toevoegen.

Gemeente Voorst en Cadenza organiseren op dinsdag 5 mei twee herdenkingsconcerten met de titel Voorst Viert Vrijheid. Met muziek van Cadenza en Foon, mooie beelden en verhalen en een indrukwekkende ceremonie staan we stil bij 75 jaar vrijheid.

Start ticketverkoop Voorst Viert Vrijheid

Gemeente Voorst en Cadenza organiseren op dinsdag 5 mei twee herdenkingsconcerten met de titel Voorst Viert Vrijheid. Met muziek van Cadenza en Foon, mooie beelden en verhalen en een indrukwekkende ceremonie staan we stil bij 75 jaar vrijheid. Het is ook de première van het speciaal geschreven muziekstuk Honor to the liberators en van een door basisscholieren bedachte rap. Tickets zijn nu verkrijgbaar.

Programma
Voorst Viert Vrijheid neemt de bezoeker mee door drie periodes: de donkere dagen van de oorlog, de hoop tijdens de bevrijding en tot de slot de vrijheid. Een verteller en muziek vormen de rode draad in het programma. De muziek komt van Foon en Cadenza met werken als Anne Frank, Remembrance day, Freedom, een Radio Oranje medley en natuurlijk We’ll meet again.

Honor to the liberators
Onze vrijheid hebben we te danken aan dappere soldaten uit Polen, Amerika, Canada en Engeland. Cadenza liet hiervoor een speciaal muziekstuk componeren. In Honor to the liberators komen de vier volksliederen van deze landen voorbij. Scoutinggroep de Vundelaar zal de vlaggen hijsen om uiteindelijk gezamenlijk bij het Wilhelmus uit te komen. Bijzonder is dat in dezelfde periode ongeveer 250 andere orkesten in de provincie dit nummer ook zullen spelen.

Vrijheid anno nu
Vrijheid lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet voor iedereen. Dat blijkt wel uit de indrukwekkende verhalen die te horen zullen zijn van vluchtelingen uit Joegoslavië en Syrië. Daarnaast zijn basisschoolleerlingen aan de slag gegaan met een rap over het thema vrijheid. Binnenkort bepalen zij in een spannende finale wie live mag optreden tijdens Voorst Viert Vrijheid.

Reserveer snel tickets
Voorst Viert Vrijheid is voor iedereen in de gemeente die op 5 mei stil wil staan bij vrijheid. Om zoveel mogelijk mensen in staat te stellen te komen zijn er twee shows. De middagshow begint om 15.00 uur. De avondshow om 19.30 uur. Bij beide concerten krijg je een kop koffie, thee of limonade gratis. We willen graag dat iedereen Voorst Viert Vrijheid kan bezoeken. Daarom kost een kaartje slechts € 4,-. Tickets zijn te koop bij leden van Cadenza, Multimate Klunder, Primera Oonk en via www.cadenzatwello.nl.

Images

Comment

Twitter

1  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Caroline Plug March 12, 2020

Mooi dat zoveel verschillende partijen samenwerken aan dit bijzondere project over zo’n belangrijk thema. Muziek (theatrale zang, harmonie/slagwerk), beelden, verhalen, rap.... het komt allemaal samen in de voorstellingen van ‘Voorst viert vrijheid’ op 5 mei. Fijn dat jullie de prijs laag kunnen houden om op die manier zoveel mogelijk mensen in staat te stellen om te kunnen genieten van deze voorstellingen.

Veel succes met de voorbereidingen en de uiteindelijke uitvoeringen!

Groet, Caroline

Cookie settings