Oproep: welke artiest wordt de eerste Gelderse Ambassadeur van de Vrijheid?

Poppunt Gelderland December 19, 2019
611 keer bekeken 0 comments

Heb je van de Provincie Gelderland subsidie ontvangen voor je cultuur of erfgoed project? Zet dan je project op dit forum zodat iedereen kan zien wat je ervan hebt gemaakt. Voeg je bijdrage toe. Plaats een foto met tekst of een video.

Registreer je en je kunt jouw bijdrage toevoegen.

Speciaal vanwege 75 jaar vrijheid wordt er dit jaar een Gelderse Ambassadeur van de Vrijheid gekozen. Deze artiest wint een tour op 5 mei langs verschillende festivals, met als hoogtepunt het officiƫle Bevrijdingsfestival in Wageningen.

Iedereen kent ze wel: de Nederlandse topartiesten die per helikopter langs de veertien Bevrijdingsfestivals gaan. Vanwege het bijzondere feit dat we dit jaar 75 jaar vrijheid vieren, komt er dit jaar ook een Gelderse Ambassadeur van de Vrijheid. Deze artiest krijgt de kans aankomende 5 mei zijn of haar muzikale boodschap te laten horen op verschillende festivals, met als hoogtepunt het officiële Bevrijdingsfestival in Wageningen met meer dan 100.000 bezoekers.

Gelderse artiesten en bands kunnen zich vanaf nu online inschrijven. Uit de inzendingen worden vier finalisten gekozen die op donderdag 5 maart 2020 live zullen strijden om de titel in theater Junushoff in Wageningen. Tijdens deze finale speelt iedere artiest een korte set voor de vakjury en het aanwezige publiek met daarin ook een speciale Song for Freedom.

5 mei: op tour door Gelderland

De winnaar mag zichzelf de eerste Gelderse Ambassadeur van de Vrijheid noemen en krijgt daarmee een optreden op het Sena Performers Stage van Bevrijdingsfestival Gelderland in Wageningen en een tour langs andere festivals in Gelderland die dag. De artiest krijgt hiervoor indien nodig een eigen tourbusje ter beschikking, een professioneel videoverslag en een gagevergoeding. 

Aanmelden 

Geïnteresseerde artiesten kunnen zich aanmelden via onderstaande link. Deelnemers moeten ten minste een half uur aan eigen werk kunnen spelen en zich sterk willen maken voor vrijheid. Bij de aanmelding wordt gevraagd naar een (live)video plus een motivatie, op basis daarvan worden de vier finalisten gekozen. Aanmelden kan tot en met 26 januari 2020, de finalisten worden begin februari bekend gemaakt.

Aanmelden als kandidaat voor de Gelderse Ambassadeur van de Vrijheid

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds, Wageningen45, Popcultuur Wageningen en Poppunt Gelderland (supported by Provincie Gelderland).

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings