Start Beeldentuin Het Kunstgemaal te Bronkhorst een feit

JW Wolters 10-10-2018
1266 keer bekeken 1 reacties

Heb je van de Provincie Gelderland subsidie ontvangen voor je cultuur of erfgoed project? Zet dan je project op dit forum zodat iedereen kan zien wat je ervan hebt gemaakt. Voeg je bijdrage toe. Plaats een foto met tekst of een video.

Registreer je en je kunt jouw bijdrage toevoegen.

In de loop der jaren zal er in de openbaar toegankelijke tuin van Het Kunstgemaal te Bronkhorst een beeldentuin gerealiseerd gaan worden, de eerste beelden hebben hun thuis gevonden.

ze zijn speciaal ontworpen voor de tuin van Het Kunstgemaal. (curator Joost Wolters)

Met veel dank aan de Provincie Gelderland, het Mondriaan fonds, Mecenassen, en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

  • Marijke de Goey, het perfecte en het perfecte vierkant.Strak, vol verlangen, gesloten en met een open hoek. Ze werkt met haar kunst op een wel heel breed terrein wat loopt van bruggen , treinen en pleinen naar sieraden en poëzie. Zij studeerde aan de Rietveld Academie te Amsterdam. Sindsdien werkt zij op verschillende locaties in de wereld. In een architectonische zetting toont zij haar sculpturen tot de kleinschalige exposities van haar fragiele en ruimtelijke sieraden in een musea en tentoonstellingsruimtes.
  • Floris Hovers, de kip en het huisje... De Flessenbootjes, de Stoklamp, Plankmeubels, Fixed chair en de inmiddels iconische serie ArcheToys. De ontwerpen van Floris Hovers – meubels, verlichting en miniaturen – verrassen door hun ontwapenende eenvoud. Geen abstract minimalisme, maar het eindresultaat van een langdurig proces van reduceren. Wat overblijft is de essentie – een bijna cartooneske compositie van vorm, constructie en kleur. Bereikt in een samenspel tussen mens en machine. Veel van zijn producten verraden een ietwat naïeve, speelse benadering. ‘Mijn ontwerpen moeten leesbaar en herkenbaar zijn.’ Dit is de eerste keer dat Floris een werk maakt die zijn gebruikelijk formaat te boven gaat.
  • Rob Sweere, The Bronkhorsthead. Rob Sweere is bekend van zijn constructies waarmee de bezoeker op een door hem aangeboden manier de wereld om zich heen op een intense manier kan ervaren. Bewustwording van de wereld om ons heen, van de immense natuur of zelfs van het onmetelijke universum, maakt dat we onszelf leren kennen. De wereld is in deze zin op te vatten als een spiegel van het innerlijk van de mens. De constructies van Sweere zijn bedoeld als hulpmiddelen ter concentratie.  The Bronkhorsthead geeft een 180 graden view over het geweldige rivierenlandschap, de IJssel uiterwaarden en in de verte ziet men de Veluwe liggen.

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

1  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Gabrielle de Nijs Bik 24-10-18 om 9:32

Floris Hovers, Marijke de Goey en Rob Sweere, wat een bijzondere combinatie van kunstenaars hebben jullie in Bronkhorst een eerste opdracht voor jullie beeldentuin gegeven! Ik vind ze bij elkaar passen in de geometrie, maar ook heel verschillend in beleving:
Floris weet toch iedere keer op het gevoel in spelen, ook al bedient hij zich van geometrische vormen, ze roepen iets aandoenlijks op.
Het werk van Marijke nodigt uit om te blijven kijken naar het lijnenspel en de manier waarop het licht er mee speelt en het beeld verandert als je er langs loopt.
En Rob laat ons niet alleen naar zijn werk kijken, maar nodigt ons uit om de omgeving te bekijken. Genoeg reden om binnenkort weer eens langs te komen!

Cookie-instellingen