Een Terugblik op: Heel Elden Kookt en Klinkt

Jolanda Visser 30-09-2019
1085 keer bekeken 1 reacties

 

Deze projecten hebben subsidie ontvangen en worden nu uitgevoerd. De initiatiefnemers houden je hier op de hoogte. 

 

 

“Heel Elden kookt en Klinkt” een hartverwarmend succes! Een muziekvereniging, een 100 jarig jubileum, een feestweekend, ja op 30 mei was het zover, na intensieve voorbereidingen van de werkgroep samen met het AZC en alle participerende partijen, kon het feest, met dit project als aftrap, beginnen.

“Heel Elden kookt en Klinkt” een hartverwarmend succes!

Het was een mooie zonnige dag en een prachtige feesttent.

Voor dit speciale evenement is er een Jubileumkrant in een oplage van 53.000 in heel Arnhem verspreid.

In de tent waren 3 workshop keukens gecreëerd, drie professionele koks hebben elk  300 Nederlandse hapjes voorbereid en samen klaar  gemaakt met de cursisten.
TV kok Sandra Ysbrandy was die middag aanwezig en gaf een uitgebreide show cooking, veel bekijks en hulp had zij vooral van de kinderen vanuit het AZC.
4 dames uit het AZC hebben geheel op hun eigen manier in hun eigen keukens ook nog eens 600 hapjes gemaakt. Met een gegeven budget hebben ze samen met de leidinggevende de boodschappen gehaald en twee dagen hebben staan kokkerellen.

De middag startte met een grote workshop Djembé , gegeven door “Jambo Afrika” waar 35 personen aan deelnamen. In de tent kon iedereen onder begeleiding instrumenten kon proberen, dit was erg geliefd bij de jongeren uit het AZC en er werd door leden van Crescendo een Syrisch muziekstuk uitgevoerd.

Na een middag koken en muziek maken, werden de voorbereidingen getroffen om het buffet klaar te zetten. Een geweldig hapjes buffet van 1500 multiculturele hapjes, waarvan we met 150 personen van hebben genoten.

De afsluiting was waarom het ons te doen was, een laagdrempelige gezellige multiculturele  kennismaking. Er was muziek, er werd nog lang samen gegeten en gesproken en dit betekende : Missie geslaagd.

Speciaal woord van dank voor de leidinggevende vanuit het AZC,  de Provincie Gelderland en de alle sponsoren die deze dag hebben mogelijk gemaakt.  Voor Crescendo was dit een hoogte punt in ons 100 jarig jubileum jaar.

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

1  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...
Edwin Kupers 08-10-19 om 10:14

Dag Jolanda en alle andere betrokkenen in Elden,

Van harte gefeliciteerd met het resultaat van jullie jubileumactiviteit. Aan de foto's te zien, hebben jullie veel mensen bereikt om actief mee te doen. Vooral ook mensen die anders niet zo snel naar een muziekuitvoering alleen komen. Dat is een compliment waard! Ik wens jullie veel succes met de verdere activiteiten van de vereniging.

Met hartelijke groet, Edwin

Cookie-instellingen