Terugblik Archeotrail Gelderland tijdens Dag van het Kasteel

Chrissy Flohr September 26, 2019
692 keer bekeken 1 comments

 

Deze projecten hebben subsidie ontvangen en worden nu uitgevoerd. De initiatiefnemers houden je hier op de hoogte. 

 

 

Op 10 juni was het Dag van het Kasteel. Het programma Archeotrail belichtte niet-zichtbare kastelen en buitenplaatsen. Verhalenvertellers en erfgoedspecialisten brachten samen met bezoekers Gelderse verdwenen kastelen weer tot leven. Bekijk hier de terugblik!

Op Tweede Pinksterdag was het Dag van het Kasteel. Het programma Archeotrail belichtte niet-zichtbare kastelen en buitenplaatsen. Bezoekers ontdekten de verhalen van acht Gelderse archeologische kasteelvindplaatsen. Verhalenvertellers en erfgoedspecialisten brachten samen met het publiek de verdwenen kastelen weer tot leven. Bekijk hier de short docu over het evenement! 

Het publiek bezocht deze kasteelruïnes en kasteellocaties: 

  •  De Duno in Renkum 

  • Montferland bij 's Heerenberg 

  • Mergelpe/Duivelsberg in Berg en Dal 

  • Ruïne van Batenburg 

  • Ruïne van Brakel 

  • Motte te Leur 

  • Motte van Bronkhorst 

  • Hunneschans in Uddel 

Heb je de Archeotrail gemist? Ontdek deze plekken via je smartphone met de interactieve speurtocht van TOURtoDO. Download de app en gebruik code 320655 om de tour te starten! 

De Nederlandse Kastelenstichting organiseerde de Archeotrail Gelderland in samenwerking met Archeologische Werkgemeenschap Nederland (AWN), Stichting Vertellen en TOURtoDo. 

Lees hier meer over Dag van het Kasteel! 

Images

Archeotrail Gelderland | Dag van het Kasteel 2019

Comment

Twitter

1  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Mariska den Uil October 03, 2019

Hoi Chrissy,
het ziet er heel goed uit hoe jullie de Dag van het Kasteel hebben ingevuld en uitgevoerd. De minidocumentaire geeft een goed beeld en nu heb ik jou ook gezien:) Mooi om zo een stuk van de uitvoering mee te krijgen en het enthousiasme van de verhalenvertellers en erfgoedspecialisten komt goed over. De kastelen en locaties kende ik wel, maar zo nog niet! Een heel geslaagd project en met de app nog steeds te beleven!
groetjes,
Mariska den Uil

Cookie settings