Retourtje Oosseld

ProfielfotoNadja Polman 01-10-2018
1315 keer bekeken 1 reacties

 

Deze projecten hebben subsidie ontvangen en worden nu uitgevoerd. De initiatiefnemers houden je hier op de hoogte. 

 

 

Een muzikale theaterroute voor en door de wijk Oosseld, Doetinchem. Een unieke reis dwars door de wijk, van volksbuurt naar villawijk. Met verrassende kroegverhalen, brandende herinneringen en persoonlijke ontmoetingen.

Afgelopen zomer trok er vijf keer een bijzondere stoet door de wijk Oosseld. Voorheen een hechte volksbuurt, maar sinds de grote renovatie een versplinterde nieuwbouwwijk. Na tientallen ontmoetingen met de diverse bewoners van Oosseld werd deze voorstelling geschreven. Tijdens Retourtje Oosseld kwam het verschil samen: van kroegtijger tot tienermoeder, van geboren Achterhoeker tot verse statushouder en van Surinaamse danseres tot demente oudere. Theatermakers Kirsten Robben en Nadja Polman, de spelers van muziektheaterschool GRID, Zangvereniging Oost en de bewoners hebben deze verhalen omgetoverd tot een gemoedelijke en afwisselende theaterroute met de straat als podium.

De bewoners werden in hun kracht gezet. Bewoner Ruud nam het publiek met zijn muziek de hele wereld over. Bewoner Fatima zorgde met haar opzwepende energie dat het publiek wel mee moest dansen. De verhalen uit de kroeg zorgde voor een lach. De bijzondere vriendschap tussen bewoners Gerard en Abdhul Ahmit deed stilstaan bij onze rijkdom. 

Reactie bewoner Marianne

"Wat een warmte, wat een betrokkenheid. Echt leuk! Van en voor iedereen"

 

Afbeeldingen

Terugblik Retourtje Oosseld

Reageren

Twitter

1  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...
Caroline Plug 09-10-18 om 11:03

Hallo Nadja,
Een prachtig initiatief en mooi voorbeeld van samen cultuur maken en beleven!!
Groeten, Caroline Plug

Cookie-instellingen