Cultuur en Erfgoed

Actueel

 

Welkom op het platform Cultuur en Erfgoed.
Gelderland is rijk aan Cultuur en Erfgoed en dat geven we graag betekenis, samen met jou! Op dit platform kun je meepraten of zelf een discussie starten. Je kunt jouw project delen en dat van anderen bekijken. Blogs lezen, er zelf een schrijven. Genoeg mogelijkheden om samen Cultuur en Erfgoed tot leven te brengen. Dus registreer je of log in en doe mee!
 

 

 

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"3","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-globe","topn":"20","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"194292"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":true,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":true,"carouselCount":"2","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Bekijk alle artikelen

 


Praat mee...
over de toekomst van Gelderse Musea!

Gelderland is rijk aan cultuur en erfgoed. We zijn trots op onze monumenten, historische landschappen, festivals, musea, theaters en op onze makers. Gelderland biedt een klimaat waarin onze cultuur en ons erfgoed tot bloei komen en waar we zoveel mogelijk mensen van laten meegenieten. Onze Gelderse musea spelen hierin een heel belangrijke rol. Provincie Gelderland vindt het belangrijk dat deze voor iedereen beschikbaar en bereikbaar zijn en dat zij bijdragen aan het versterken van de lokale en regionale identiteit. De Gelderse musea dragen bovendien bij aan de aantrekkelijkheid van Gelderland voor wonen, werken, recreatie en toerisme.

Doelstellingen provincie Gelderland

  1. Gelderse musea stimuleren om toekomstbestendige plannen te maken;
  2. Gelderse musea aanmoedigen om samen te werken om hun bezoekers het ‘Verhaal van Gelderland’ te vertellen en te laten beleven. Zo kunnen ze een belangrijke lokale en regionale verbindingsfunctie spelen voor zowel de inwoners van Gelderland als de bezoekers van buiten onze provincie;
  3. Musea voor zoveel mogelijk Gelderlanders toegankelijk houden/maken.

Voor de uitvoering van deze doelen zet de provincie instrumenten en middelen in. Zo ondersteunt en faciliteert Erfgoed Gelderland de Gelderse musea al lange tijd namens de provincie. Daarnaast ondersteunt provincie Gelderland de museale sector door middel van subsidieregelingen.

Graag gaan wij met u in gesprek over het provinciale beleid van musea. Wat zou de provincie verder kunnen doen, en op welke manier? Wat kan úw museum bijdragen aan de gestelde doelen? Wat kan de opbrengst zijn van verdere samenwerking tussen Gelderse musea?

Vanwege de Covid-19 crisis kiezen we niet voor een fysieke bijeenkomst, maar voor een uitwisseling van meningen en ideeën via het discussie platform van de provincie. Wij nodigen zowel de grote als de kleine musea van harte uit om aan dit ‘gesprek’ deel te nemen.

Kies bovenaan deze pagina op “Praat mee” voor de stellingen en reacties.

 

 

 

 

 

Cookie-instellingen