Wouter wil het onzichtbare zichtbaar maken met zijn project ‘De ontdekking van de nul’

Michelle van Doorn 18-11-2020
103 keer bekeken 0 reacties

Provincie Gelderland is matchfundingpartner van voordekunst. Matchfunding houdt in dat de provincie bijdraagt aan geselecteerde crowdfundingcampagnes uit Gelderland. 
De makers moeten 70% van hun campagne financieren met behulp van donateurs; de provincie Gelderland draagt de laatste 30% van het doelbedrag bij, met een maximale bijdrage van € 10.000.

Het doel van de provincie is om op deze manier initiatieven te ondersteunen die anders niet op de radar van de provincie verschijnen, maar wel een waardevolle toevoeging voor het cultuur- en erfgoedklimaat in Gelderland zijn. 

Interesse? Je kunt je vrijblijvend aanmelden voor een crowdfundingcampagne via voordekunst.nl/idee

 

 

Doe het voordekunst from voordekunst on Vimeo.

De ontdekking van de nul was een zeer belangrijke ontdekking voor de mensheid. Voor het eerst was er een symbool die de afwezigheid van iets verbeeldde. Beeldende kunstenaar Wouter probeer deze afwezigheid zichtbaar te maken met zijn sculpturen.

De basis van dit project is een serie sculpturen, de 5 Platonische Lichamen, met daarin een uitgespaarde bol. Het gaat bij deze sculpturen niet alleen om de materie, maar ook om de afwezigheid daarvan. Hij werkt de ideeën uit in ruwe schetsen, deze worden gevisualiseerd in 3D software, onderdelen geprint en vervolgens verfijnt, geplamuurd, geschuurd en geschilderd tot het sculptuur tot leven komt.

Denk groot!

Wouter startte een crowdfundingcampagne om twee 3D-printers aan te kunnen schaffen. Daarmee kan hij nog grotere sculpturen maken. Met de nieuwe printers worden deze sculpturen tot wel 2 meter hoog!

In ruil voor een donatie kun je kiezen uit leuke tegenprestaties, van een set van afdrukken van zijn werk tot aan een studiobezoek waarbij Wouter je meer vertelt over het werkproces en de gedachten achter zijn werk.

Bekijk de campagne op voordekunst!

 

Provincie Gelderland is partner van voordekunst

Provincie Gelderland draagt bij aan campagnes op voordekunst! In de afgelopen jaren droeg Provincie Gelderland al bij aan 167 projecten en werd er samen met de donateurs meer dan 1,1 miljoen euro gedoneerd aan Gelderse projecten.

Start je een project op voordekunst en voldoe je aan de criteria voor een bijdrage? Dan doneert Provincie Gelderland 30% als jij 70% van je doelbedrag hebt behaald. 

Klaar voor de start? Hier lees je meer over crowdfunden bij voordekunst of meld direct je idee aan!

Afbeeldingen

Budget

$2,500.00 van $1,285.00
opgehaald

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...
Cookie-instellingen