De impact van Provincie Gelderland als matchfundingpartner van voordekunst

Michelle van Doorn 20-10-2020
131 keer bekeken 0 reacties

Provincie Gelderland is matchfundingpartner van voordekunst. Matchfunding houdt in dat de provincie bijdraagt aan geselecteerde crowdfundingcampagnes uit Gelderland. 
De makers moeten 70% van hun campagne financieren met behulp van donateurs; de provincie Gelderland draagt de laatste 30% van het doelbedrag bij, met een maximale bijdrage van € 10.000.

Het doel van de provincie is om op deze manier initiatieven te ondersteunen die anders niet op de radar van de provincie verschijnen, maar wel een waardevolle toevoeging voor het cultuur- en erfgoedklimaat in Gelderland zijn. 

Interesse? Je kunt je vrijblijvend aanmelden voor een crowdfundingcampagne via voordekunst.nl/idee

 

 

Doe het voordekunst from voordekunst on Vimeo.

Sinds Provincie Gelderland matchfundingpartner is van voordekunst heeft het in totaal al meer dan €200.000 bijgedragen aan creatieve crowdfundingcampagnes op voordekunst ✨!

Voordekunst en Provincie Gelderland werken sinds 2016 samen aan de hand van matchfunding.

Wat is matchfunding?
Bij matchfunding legt een partner een deel van het benodigde doelbedrag van een crowdfundingcampagne in. Op één voorwaarde: dat het restant uit de crowd komt.

Provincie Gelderland draag dus bij aan geselecteerde crowdfundingcampagnes uit Gelderland. De makers moeten 70% van hun campagne financieren met behulp van donateurs; de provincie Gelderland draagt de laatste 30% van het doelbedrag bij, met een maximale bijdrage van € 10.000.

Provincie Gelderland steunt:

  • Projecten uit Gelderland
  • Projecten waar Gelders publiek bij wordt betrokken
  • Makers en instellingen met een Gelderse achtergond

Matchfunding werkt op deze manier ook als brandstof voor particuliere donateurs om bij te dragen aan de crowdfundingcampagne. Wist je dat elke euro van Provincie Gelderland zes euro uit de crowd opleverde?

In totaal steunde Provincie Gelderland al 193 campagnes op voordekunst en doneerde €213.556 euro aan creatieve projecten. De campagnes die Provincie Gelderland sinds de samenwerking ondersteunde, hebben gezamelijk een bedrag van €1.292.820 opgehaald! Wow!

Het slagingspercentage van deze campagnes was gemiddeld dan ook 95%. Een bijdrage van een matchfundingpartner is vaak ook een reden om nog twijfelende donateurs over de streep te trekken. 

Dankjewel, Provincie Gelderland én haar donateurs!

Meer weten over Provincie Gelderland als matchfundingpartner? Lees hier meer.

Afbeeldingen

Budget

$0.00 van $0.00
opgehaald

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...
Cookie-instellingen