Hoera!! Campagne: Hier stond ooit een kerk ... is geslaagd!

Kristel Casander March 15, 2019
649 keer bekeken 1 comments

Provincie Gelderland is matchfundingpartner van voordekunst. Matchfunding houdt in dat de provincie bijdraagt aan geselecteerde crowdfundingcampagnes uit Gelderland. 
De makers moeten 70% van hun campagne financieren met behulp van donateurs; de provincie Gelderland draagt de laatste 30% van het doelbedrag bij, met een maximale bijdrage van € 10.000.

Het doel van de provincie is om op deze manier initiatieven te ondersteunen die anders niet op de radar van de provincie verschijnen, maar wel een waardevolle toevoeging voor het cultuur- en erfgoedklimaat in Gelderland zijn. 

Interesse? Je kunt je vrijblijvend aanmelden voor een crowdfundingcampagne via voordekunst.nl/idee

 

 

Doe het voordekunst from voordekunst on Vimeo.

Op de plek van het Coehoornpark in Arnhem stond ooit een kerk, een kerk met mooie gebrandschilderde ramen, gemaakt door de Arnhemse stadsglazenier Joop Janssen. Het crowdfundingsinitiatief ‘Ooit stond hier een kerk’ brengt deze kerkramen naar het Coehoornpark, terug naar hun oorspronkelijke locatie

Op de plek van het Coehoornpark in Arnhem stond ooit een kerk, een kerk met mooie gebrandschilderde ramen, gemaakt door de Arnhemse stadsglazenier Joop Janssen. Ramen met afbeeldingen van burgers uit Arnhem. Deze Kleine Eusebius kerk is in 1990 gesloopt. De ramen zijn dankzij een initiatief van betrokken Arnhemmers van de sloop gered. Dankzij het crowdfundingsinitiatief ‘Ooit stond hier een kerk’ worden deze kerkramen naar het Coehoornpark, terug naar hun oorspronkelijke locatie gebracht.

Na de sloop van de kerk heeft de locatie meer dan 20 jaren braak gelegen, wachtend op een nieuwe bestemming. Op initiatief van aantal omwonenden, parkregisseur Willem Jakobs, Coehoorncentraal en in samenwerking met NL GreenLabel en Gemeente Arnhem is het park in 5 jaar uitgegroeid tot een groene oase en nieuwe ontmoetingsplek midden in het centrum van Arnhem. Mensen, jong en oud, van binnen en buiten Arnhem, voelen zich met het park verbonden door de open sfeer, de fijne groene omgeving en de levendigheid in het park.

Wat is het idee? De glas-in-loodramen met een mooie nieuwe entree realiseren voor het park. De letters ‘Coehoornpark’ worden gemaakt door Arnhemse jeugd. Walhallab Arnhem, een lab voor jongeren met lef, bezet hiervoor iedere woensdagmiddag met een pop-up glaswerkplaats de Keet in het Coehoornpark.

Het budget is nodig voor sociale werkplaats De Helling om de ramen vandalisme bestendig in houtenframes met verlichting te plaatsen en de glas-in-lood ramen te herstellen. 

Met de crowdfundingcampagne is maar liefst 101% opgehaald, € 12.215! Mede dankzij de bijdrage vanuit Provincie Gederland. Hiermee kan het verleden van deze plek weer zichtbaar worden gemaakt.

 

Images

Hier stond ooit een kerk...

Budget

$12,215.00 van $12,080.00
opgehaald

Comment

Twitter

1  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Willem Jakobs February 15, 2020

Hoi Kristel, leuk om te melden dat de nieuwe entree in het Coehoornpark is geplaatst, net als het eerste kerkraam! En binnenkort volgen de andere drie... Zodat de nieuwe poort met de glas-in-lood ramen op 6 maart feestelijk kan worden geopend.

Meer informatie vind je op: http://www.stadsgras.nl/parkramen.html

Cookie settings