Blogs

Gevolgen Covid-19 voor Cultuur- en Erfgoedsector

Daphne Seegers 09-04-2020 393 keer bekeken 0 reacties

Beste mensen,

Wij zijn de afgelopen weken geconfronteerd met een crisis door de uitbraak van het Corona-virus. Deze crisis heeft een enorme impact op ons dagelijks leven. Op veel terreinen in onze samenleving moeten nu alle zeilen worden bijgezet. Daar wordt keihard aan gewerkt, dat zien we elke dag om ons heen. Deze crisis gaat ook aan het Gelderse cultuur- en erfgoedleven niet voorbij. Ik weet dat jullie ook keihard werken om de gevolgen voor jullie organisatie beheersbaar te houden. Daarbij realiseer ik me heel goed, welke impact dit ook op jullie heeft en op al jullie mensen.

Tegelijkertijd zie ik ook de kracht van de sector: op veel verschillende en verrassende manieren weten jullie het publiek toch te bereiken. Een kleine selectie uit het grote aanbod dat ik al zag, zijn de digitale voorleessessie, muziek op pleintjes, digitale danslessen en tentoonstellingen en tal van andere initiatieven.

Zoals jullie weten, werken we samen met de rijksoverheid en de gemeenten aan maatregelen om de sector en de daarin werkende mensen te ondersteunen. De Minister van OCW heeft vorige week in een brief aan de Tweede Kamer laten weten op welke wijze zij via generieke maatregelen de sector wil ondersteunen. Wij trekken daarin samen op.

Ook voor de culturele en erfgoedinstellingen die een structurele subsidie van de provincie Gelderland ontvangen, geldt dat we bij de afrekening coulant zijn voor wat betreft de afgesproken prestaties. Daarnaast is het mogelijk om de jaarverantwoording over 2019 later in te dienen. Hierover hebben jullie al bericht ontvangen via de contactpersoon bij de provincie of neemt deze contact met jullie op. Op onze website staat ook verdere informatie over hoe wij met wijzigingen in de subsidie omgaan.

Aarzel niet om bij vragen contact op te nemen met jullie contactpersoon. Ook ben ik altijd bereid tot een bestuurlijk overleg. Ik wens jullie heel veel succes en sterkte in de komende tijd en bovenal een goede gezondheid.

Met vriendelijke groet,
P.C. (Peter) Drenth
Gedeputeerde Cultuur & Erfgoed

Draag hier jouw #zorgvoorelkaar initiatief bij.

 

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...
Cookie-instellingen