Cultuur en Erfgoed

Festival Onzichtbaar landschap, ontdek het landschap met al je zintuigen!

Daphne Seegers May 10, 2019 1874 keer bekeken 0 comments

Start

2019-06-28 at 00:00

End

2019-07-01 at 00:00

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

Landgoed De Lage Oorsprong, Van Borsselenweg 36 Oosterbeek

Scarabee, Stichting voor hedendaagse kunst & landschap organiseert deze zomer Festival Onzichtbaar landschap, een festival dat plaatsvindt midden in de natuur.

Vanuit het thema 'onzichtbaar landschap' nodigde curator Isabelle Bisseling een groep kunstenaars, parfumeurs en onderzoekers uit. Zij brengen aspecten van het landschap onder de aandacht die normaal bijna niet opvallen of zelfs helemaal onzichtbaar zijn. De deelnemende kunstenaars zijn; Florentijn Hofman, Attic Lab perfumes, Waag society, Gijs Verhoofstad, Isolde Venrooy, Rob Sweere. Zij gebruiken hiervoor verschillende media; niet alleen visueel, maar ook in de vorm van geur- en geluidsinstallaties. Bezoekers worden aangemoedigd om meer van het landschap te ontdekken, door te voelen, kijken, proeven, horen en ruiken.

Foto ©Isolde Venrooy

28 juni | 21u – 00u
Het festival wordt geopend op vrijdagavond met het Silent Sky Project van Rob Sweere. Kom naar de footprint aan de Van Borsselenweg 36 in Oosterbeek en kijk samen naar de lucht terwijl de zon ondergaat.

29 juni | 10u – 22u
30 juni | 10u – 18u


Toegang tot het festival is gratis!

Over de locatie
Landgoed De Lage Oorsprong is een romantisch landschap met kronkelende paden, waterpartijen en veel historische elementen. Het gebied ligt op een stuwwal, waardoor spectaculaire hoogteverschillen te beleven zijn. Vanaf de 'footprint' waar het oude landhuis heeft gestaan, heb je een fantastisch uitzicht over de Neder-Rijn.

Bereikbaarheid
De projectlocatie is grotendeels rolstoelvriendelijk. De Kiss & Ride maakt het mogelijk om bij de entree uit te stappen (Kiss & Ride). Het festival is met openbaar vervoer goed bereikbaar via Arnhem/Wageningen/Station Oosterbeek met lijn 51 of 352. Er is ruime parkeergelegenheid op het nabijgelegen parkeerterrein.


Foto ©Attic Lab Perfumes

Meer info Scarabee

 


 

 

 

0  Comments

Cookie settings